Dry needling

Tijdens een behandeling fysiotherapie kunnen we gebruik maken van dry needling. Dry needling is een techniek waarbij de therapeut met een heel dun naaldje in de aangedane spier prikt. De fysiotherapeut kan hiermee de triggerpoints in de spieren behandelen. Deze triggerpoints noemen we ook wel knopen.

Het aanprikken van de spier zorgt ervoor dat de spier zich snel en langdurig kan ontspannen. Deze methode is erg efficiënt, maar niet geheel pijnloos. Het inbrengen van het naaldje voel je in principe niet. Wanneer het juiste triggerpoint wordt aangeprikt, spant deze spier zich kort aan. Dit kan een kortdurend krampgevoel geven. Daarna ontspant de spier zich meestal weer meteen en wordt het bewegen makkelijker.

Kenmerkend voor triggerpoints is dat de klachten uitstralen naar een groter gebied. Het is vaak moeilijk te omschrijven wat je precies voelt. Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. Dry needling inzetten tijdens jouw behandeling is dan ook gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints.

Na de behandeling kun je een beurs gevoel ervaren. Dit houdt ongeveer 2,5 uur tot 3 uur aan. De dag na de behandeling kun je lichte stijfheid ervaren, maar ook dit verdwijnt snel weer. Dry needling zetten wij soms in als onderdeel van jouw fysiotherapie behandeling, maar nooit als therapie op zich.

Dry needling is een onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling. Indien je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, vallen in principe ook de kosten van dry needling onder jouw verzekering.

  • Uitgebreid onderzoek

  • Duidelijk behandelplan

  • Een actieve instelling tijdens de behandelingen

  • Een langdurige oplossing voor jouw klacht

Je kunt eenvoudig zelf online een afspraak maken:

ANDERE DIENSTEN:

Maxime van Stam
Maxime van Stam(Sport) Diëtiste