Echografie

Die vervelende achillespees! Al een paar jaar loop je met een vervelende achillespees. Even rust nemen, dan is de pijn wel weer minder.
Maar na één keer sporten is het weer net zo erg. De injectie van de arts geeft ook niet het gewenste resultaat. Hoe komt dat dan? Waarom lukt het niet om van de achillespees klacht te herstellen?

Inzicht
Het belangrijkste in herstel is het hebben van inzicht in de klacht. Niet alleen voor de therapeut maar ook van de patiënt.
Naast een goed onderzoek door de fysiotherapeut hebben wij in de praktijk de mogelijkheid om met echo apparatuur de achillespees, knie, heup, enkel, elleboog of schouder te beoordelen. Wat is de staat? Wat zou hij aankunnen? Na onderzoek kunnen wij hier antwoord op geven.
Zo kunt u samen met uw therapeut het juiste plan opstellen om aan uw herstel te werken.

Toepassing
Binnen de praktijk gebruiken we de echo als diagnostisch middel, maar ook tijdens de behandeling zullen we regelmatig de echo inzetten om de status van het weefsel te beoordelen. Hierdoor krijgen we een beter beeld van de progressie van de therapie. Het risico van terugvallen in de oude klacht neemt hier door af. De echo apparatuur is mobiel, door het gebruik van een aparte transducer kunnen we uw huisarts ondersteunen bij echogeleide injecties als al het andere echt niet lijkt te helpen.

Wat doet echo eigenlijk?
De transducer zend ultrageluid uit in het lichaam, de geluidsgolven kaatsen af op pezen, spieren, botweefsel en al het andere in het lichaam. De transducer ontvangt de geluidgolven weer terug. Hierdoor kan de computer een gedetailleerd beeld maken van het lichaam.
Verschillende weefsel creëren verschillende grijstinten, de echografist is opgeleid om deze beelden te analyseren.

Heeft u verwijzing nodig?
Als u nog geen patiënt bent binnen onze praktijk, of u heeft een nieuwe klacht. Dan kan de huisarts een verwijzing schrijven voor echografisch onderzoek. Dit is een eenmalig onderzoek fysiotherapie. Na dit onderzoek maakt de echografist een verslag die wordt verzonden naar de huisarts en u krijgt een kopie voor uw eigen administratie. Als u al onder behandeling bent dan vallen de onderzoeken onder een behandeling fysiotherapie.

  • Duidelijk onderzoek

  • Een duidelijk behandelplan

  • Een actieve instelling tijdens de behandelingen

  • Een langdurige oplossing voor uw klacht

Je kunt eenvoudig zelf online een afspraak maken:

ANDERE DIENSTEN:

Maxime van Stam
Maxime van Stam(Sport) Diëtiste