Schouder traject

Wellicht herken je dit wel. Je bent lekker bezig tijdens het spelen van een wedstrijd, maar de tegenstander geeft net even een iets te harde ruk aan je schouder. Het is een kort en pijnlijk gevoel, maar toch ga je door. Een dag later is jouw schouder pijnlijk en stijf. Dit soort situaties komen tijdens het spelen van wedstrijden of andere sport activiteiten vaak voor.

Hoe zorg je er nu voor dat de schouder weer hersteld? Je wilt immers weer zonder klachten een wedstrijd kunnen spelen. Waarschijnlijk heb jij al een aantal dingen geprobeerd. Je hebt rust gehouden, je trainingsbelasting omlaag gebracht of misschien zelfs je werk aangepast. Toch lijkt het allemaal niet te helpen. Wanneer je dit herkent is het tijd om een fysiotherapeut in te schakelen. Tijdens het uitgebreide onderzoek kunnen wij gebruik maken van verschillende diagnostische tools. Door middel van echografie, kracht metingen en specifieke schouder testen kunnen wij een duidelijk behandelplan opstellen.

In de praktijk werken wij met een drie fase training. In de eerste twee fasen focussen we ons op het terugkeren in het dagelijkse activiteiten patroon zoals bijvoorbeeld werken, tillen en boodschappen doen. Het einddoel van deze fasen is om dit gewoon te kunnen zonder het ervaren van klachten. Wil je net wat verder opbouwen en jouw specifieke sport weer oppakken, dan heb je de derde fase nodig. In deze derde fase ligt de nadruk op specifieke krachttraining in combinatie met een preventie programma.

In alle fasen train je in een groep zodat je elkaar kunt uitdagen en het optimale uit jouw herstel kunt halen. Naast deze groepstraining heb je in de eerste twee fasen ook nog één op één therapie met jouw fysiotherapeut. Op deze manier kun jij het maximale uit jouw herstel halen.

Voor meer informatie over het traject en over de kosten en vergoedingen van dit traject kun je contact met ons opnemen via 010 – 3073626.

  • Uitgebreid onderzoek

  • Duidelijk behandelplan

  • Persoonlijke drie fasen training

  • Een langdurige oplossing voor jouw klacht

  • Meerdere trainingsmogelijkheden op beide locaties

  • Een actieve instelling tijdens de behandelingen

U kunt eenvoudig zelf online een afspraak maken:

ANDERE TRAJECTEN:

Martijn van der Straaten
Projectleider Maassluis

Marjon van Staveren
Projectleider Schiedam

Ondersteunend team:

Doris Zandvliet
Sport- en prestatiepsycholoog